Historisk arkiv

Israel orienterer norske myndigheter om Camp David

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Israels riksadvokat Elyakim Rubinstein besøkte i dag (01.08.00) Norge for å orientere norske myndigheter om innholdet i Camp David-forhandlingene. I en samtale med statssekretær Espen Barth Eide i Utenriksdepartementet la Rubinstein vekt på kompleksiteten i spørsmålene som nå diskuteres mellom partene.

Pressemelding

Nr.: 114/00
Dato: 01.08.00

Israel orienterer norske myndigheter om Camp David

Israels riksadvokat Elyakim Rubinstein besøkte i dag Norge for å orientere norske myndigheter om innholdet i Camp David-forhandlingene. Rubinstein har siden 1970-tallet har fungert som en fremtredende rågiver til den israelske regjering i spørsmål knyttet til fredsprosessen, og inngikk i denne kapasitet også i den israelske delegasjonen til Camp David.

I en samtale med statssekretær Espen Barth Eide i Utenriksdepartementet la Rubinstein vekt på kompleksiteten i spørsmålene som nå diskuteres mellom partene.

Det at samtaler om de vanskeligste spørsmålene, herunder spørsmålet om Jerusalems status, har funnet sted er i seg selv et fremskritt. Det faktum at man ikke nådde enighet i Camp David må ikke forstås som noe sammenbrudd i fredsprosessem, understreket Rubinstein.

Statssekretær Eide delte Rubinsteins vurdering av betydningen av fortsatt kontakt mellom partene. Han benyttet anledningen til å understreke norske myndigheters vilje til å bistå med sikte på en forhandlet løsning.

Statssekretær Eide er tilgjengelig for kommentar på telefon 22 24 30 04, alternativt

99 54 19 72.

Utenriksdepartementet, 1. august 2000