Historisk arkiv

Massiv norsk kulturmønstring i Betlehem

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 128
Dato: 04.09.2000

Massiv norsk kulturmønstring i Betlehem

Mari Boine og Oslo kammerkor er to av en rekke norske artister, kunstnere og kulturarbeidere som deltar i en massiv, norsk kulturmønstring i anledning 2000-års markeringen i Betlehem 19-23 september. De norske deltakerne vil involvere den palestinske befolkningen i en rekke "workshops". Kulturuken vil bidra til å skape personlige kontakter og et langsiktig kulturelt samarbeid med palestinerne der fred og solidaritet står sentralt.

Arrangementet er kommet i stand etter invitasjon fra de palestinske myndigheter. Norges engasjement i fredsprosessen, de sterke solidariske bånd mellom det norske og palestinske folk samt et betydelig bistandssamarbeid med palestinerne danner et viktig bakteppe for kulturuken.

I tillegg til Mari Boine m/band og Oslo Kammerkor, blir det opptredener av Valdreslaget og Fjøgl, gateteater og festforestilling ved Stella Polaris, litteraturseminar, glassblåserdemonstrasjon, visning av kunstutstillingen "ARV" – Kristus for et nytt millenium" i samarbeid med Christiansand kunstforening. PROFF Felles framtid vil sette opp danseforestillingen "Match" i samarbeid med palestinske funksjonshemmede og skoleungdom. Vennskapsbyen Sarpsborg stiller til fotballkamp mot et palestinsk lag og Østfold Kokkelaug vil presentere norsk mat på en av Betlehems bedre restauranter. Det hele vil toppe seg med "Markedsdagen" på plassen foran Fødselskirken lørdag 23. september. Det planlegges også arrangementer i Gaza, Jeriko og Rammalah.

Programmet er lagt opp i fellesskap med den lokale palestinske arrangementskomiteen for Betlehem 2000-feiringen. Kulturuken koordineres av Utenriksdepartementet og Norges representasjonskontor på Vestbredden.

For ytterligere informasjon kontakt Utenriksdepartementet ved/ Seksjon for Kultur– og Norgespresentasjon, tlf 22243451, fax 222432781, e-post: arne.gjermundsen@mfa.no / kristine-hauer.arhus@mfa.no, eller Representasjonskontoret overfor de palestinske myndigheter, tlf 00972/2/2343090, e-post: noreppal@palnet.com ATT: Kristin Enstad.