Historisk arkiv

Nordisk og nordisk-baltisk utenriksministermøte i Middelfart 29.-30. august

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 125/00
Dato: 25.08.00

Nordisk og nordisk–baltisk utenriksministermøte i Middelfart 29.–30. august 2000

Utenriksminister Thorbjørn Jagland vil møte sine nordiske og baltiske kolleger i Middelfart (på Fyn) 29. – 30. august. Videre vil EU’s høyrepresentant for FUSP, Javier Solana, delta som gjest på et eget møte med de nordiske og baltiske utenriksministrene.

Drøftelsene på det nordiske utenriksministermøtet vil fokusere på aktuelle Europa-spørsmål, herunder EU’s utvidelsesprosess og det kommende svenske formannskap i EU (våren 2001). Videre vil man drøfte europeisk sikkerhet og utviklingen av en europeisk krisehåndteringsevne. Ministrene vil også drøfte aktuelle regionale konflikter, herunder situasjonen på Balkan og fredsprosessen i Midtøsten. Utenriksminister Jagland vil her bl.a. kunne orientere om sitt besøk i Egypt, Israel og De palestinske områdene 23. – 25. august.

Det nordisk – baltiske utenriksministermøtet vil bli konsentrert om EU-utvidelsen, europeisk sikkerhet og regionalt samarbeide, mens møtet med Javier Solana vil gi en mulighet for å drøfte utviklingen av en europeisk krisehåndteringsevne, forholdet til Russland og videreutviklingen av EU’s nordlige dimensjon.

Utenriksminister Jagland vil under besøket ledsages av avd. dir. Victor Rønneberg, som kan nås på tlf. 90 75 75 86.