Historisk arkiv

Norge bidrar til asfaltering i opposisjonsledede byer i Serbia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

"Den norske asfalten er en synlig markering av Norges støtte for demokratiske krefter i Serbia. Slik støtte er spesielt viktig nå i oppløpet til de serbiske lokalvalgene den 24. september, " uttaler statssekretær Espen Barth Eide.

Pressemelding

Nr.: 121/00
Dato: 21.08.00

Norge bidrar til asfaltering i opposisjonsledede byer i Serbia

Den opposisjonsledede byen Novi Sad (290.000 innbyggere) vil idag begynne å reparere lokale veier med asfalt levert med norsk hjelp. "Den norske asfalten er en synlig markering av Norges støtte for demokratiske krefter i Serbia. Slik støtte er spesielt viktig nå i oppløpet til de serbiske lokalvalgene den 24. september, " uttaler statssekretær Espen Barth Eide. Eide legger til at de norske asfaltleveransene vil komme lokalbefolkningen til gode, samtidig som de viser at opposisjonens kontakter med det internasjonale samfunn fører til håndfaste resultater.

Norge vil bidra med i alt 1300 tonn asfalttjære ("bitumen") til ni opposisjonsledede byer i Serbia (Bajina Basta, Kraljevo, Kragujevac, Lucani, Novi Sad, Pirot, Sokobanja, Trstenik, and Zabalj). Prosjektet har en ramme på 3 millioner kroner. Den første lasten på 200 tonn er nå fordelt til fem byer (Novi Sad, Kraljevo, Bajina Basta, Lucani, Trstenik) i Serbia og blir i disse dager benyttet til sårt tiltrengt vedlikeholdsarbeider.

Prosjektet gjennomføres i nært samarbeid med opposisjonsgruppen G-17+, som sammen med de opposisjonsledede byene tok initiativ til prosjektet. Også Tyskland tar sikte på å levere asfalttjære til en rekke opposisjonsledede byer, mens bl.a. Canada vurderer å gi slik støtte.. "