Historisk arkiv

Norge ettergir all gjeld på Benin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 108/00
Dato: 20.07.00

Norge ettergir all gjeld på Benin

I tråd med den norske gjeldsplanen ettergir Norge omlag 246 millioner kroner i gjeld på Benin. Benin er det tredje utviklingslandet som får ettergitt all gjeld til Norge. Norge har med dette ettergitt totalt omlag 583 millioner kroner, fordelt på henholdsvis Tanzania, Senegal og Benin i år.

Gjeldsletten til Benin gis i tilknytning til Verdensbanken og IMFs gjeldsletteinitiativ overfor de fattigste utviklingslandene. Nå som denne beslutningen er på plass at kan vi være sikre på at de frigjorte ressursene blir brukt til å fremme utvikling og fattigdomsreduksjon, og dermed at ensidig norsk gjeldslette kommer landet selv og ikke andre kreditorer til gode, sier statsekretær i Utenriksdepartementet Sigrun Møgedal.

Gjelden kommer til å bli ettergitt etterhvert som den forfaller fram til Benin når slutten av sin gjeldsordningsperiode under Verdensbanken og IMFs gjeldsletteinitativ. Deretter vil Norge ettergi alle resterende fordringer. Norge vil oppfordre andre kreditorland til å gjøre det samme.