Historisk arkiv

Norge ettergir all gjeld på Senegal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

I tråd med den norske gjeldsplanen ettergir Norge omlag 252 millioner kroner i gjeld på Senegal. 23.juni 2000

Pressemelding

Nr.: 86/00
Dato: 23.06.00

NORGE ETTERGIR ALL GJELD PÅ SENEGAL

I tråd med den norske gjeldsplanen ettergir Norge omlag 252 millioner kroner i gjeld på Senegal. Senegal er med dette det andre utviklingslandet som får ettergitt all gjeld til Norge. Først ute var Tanzania med omlag 85 millioner kroner.

  • Gjeldsletten til Senegal gis i tilknytning til Verdensbanken og IMFs gjeldsletteinitiativ overfor de fattigste utviklingslandene. Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes understreker at dette er nødvendig for at vi skal være sikre på at de frigjorte ressursene blir brukt til å fremme utvikling og fattigdomsreduksjon, og at ensidig norsk gjeldslette kommer landet og ikke andre kreditorer til gode.

Gjelden kommer til å bli ettergitt etterhvert som den forfaller fram til Senegal når slutten av sin gjeldsordningsperiode under Verdensbanken og IMFs gjeldsletteinitiativ. Deretter vil Norge ettergi alle resterende fordringer. Norge vil oppfordre andre kreditorland til å gjøre det samme, understreker utviklingsminister Anne Kristin Sydnes.

  • Vi kommer til å fortsette arbeidet for internasjonal gjeldslette med samme styrke til alle de fattigste landene har oppnådd en fornuftig gjeldsordning, sier Sydnes.

Det Kgl. Utenriksdepartement, 23. juni 2000