Historisk arkiv

Norge fordømmer militærjuntaens overgrep mot Aung San Suu Kyi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den norske regjering fordømmer det burmesiske militærregimets overgrep mot Aung San Suu Kyis demokratiske rettigheter og er svært bekymret for hennes sikkerhet. Vi har via vår ambassade i Bangkok protestert overfor burmesiske myndigheter på behandlingen av Aung San Suu Kyi og framholdt hennes rett til å ferdes fritt i landet.

Pressemelding

Nr.: 126
Dato: 28.08.2000

Norge fordømmer militærjuntaens overgrep mot Aung San Suu Kyi

Den norske regjering fordømmer det burmesiske militærregimets overgrep mot Aung San Suu Kyis demokratiske rettigheter og er svært bekymret for hennes sikkerhet. Vi har via vår ambassade i Bangkok protestert overfor burmesiske myndigheter på behandlingen av Aung San Suu Kyi og framholdt hennes rett til å ferdes fritt i landet. Den norske regjering oppfordrer juntaen til å gå inn i dialog med opposisjonen.

Aung San Suu Kyi og et titalls partimedlemmer fra hennes parti NLD ble torsdag 24 august stoppet av militærjuntaen på vei til et møte utenfor Rangoon. Aung San Suu Kyi nektet å følge juntaens krav om å gjøre vendereis til hovedstaden. Hun sitter nå på femte døgnet i bilen som skulle ta henne til et møte med NLD medlemmer.

Norge ser på dette som et nytt forsøk fra juntaens side til å kneble den lovlig valgte opposisjonen ved å nekte Aung San Suu Kyi og andre medlemmer av hennes politiske parti deres rettigheter til å bevege seg fritt i Burma. Vi er meget bekymret for Aung San Suu Kyis og partikollegaenes helse og vil holde Burmas myndigheter ansvarlige for eventuelle konsekvenser.