Historisk arkiv

Norsk-kinesisk litteraturseminar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 127
Dato: 31.08.2000

Norsk-kinesisk litteraturseminar

Elleve av Kinas mest fremtredende forfattere kommer til Oslo i dagene 4.-6. september for delta på et litteraturseminar sammen med norske kolleger. Seminaret er en oppfølging av et tilsvarende seminar som ble holdt i Beijing våren 1999.

Hensikten med seminarene, som anses som ledd i Norges menneskerettighetsdialog med Kina, er å bringe kreative opinionsdannere sammen til diskusjon over såvel litterære som samfunnsorienterte temaer. Tyve fremtredende norske og kinesiske forfattere vil således møtes til samtale og diskusjon, som tar utgangspunkt i deres egne litterære tekster, romaner, noveller eller dikt. Seminar-tittelen er "Individ og samfunn".

Utenriksdepartementet organiserer seminaret i samarbeid med Den norske Forfatterforeningen. Forfatter-dialogen mellom Norge og Kina har vakt oppmerksomhet også i andre land, og formatet vurderes som positivt og fruktbart.

De norske deltagerne er Karsten Alnæs, Kjartan Fløgstad, Ailo Gaup, Cathrine Grøndahl, Erik Fosnes Hansen, Per Egil Hegge, Anne Holt, Jan Kjærstad, Øystein Rottem og Trygve Åslund. Den kinesiske gruppen ledes av Wang Meng, vise-formann i Den kinesiske Forfatterforeningen og kulturminister inntil 1989.