Historisk arkiv

Norsk støtte til flomofrene i Kambodsja

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge har besluttet å gi 927 000 kroner til Norges Røde Kors. Dette vil bli kanalisert gjennom Det internasjonale Røde Kors’ hjelpearbeid for flomofrene.

Pressemelding

Nr.: 141/00
Dato: 22.09.2000

Norsk støtte til flomofrene i Kambodsja

Flommen som nå rammer sørøst-Asia har bare i Kambodsja skadet eller helt ødelagt 140 000 hektar dyrket mark. Drikkevannskilder og en stor del av infrastrukturen i landet er skadet . Det er stor fare for sykdommer og epidemier spredt gjennom drikkevannet. En regner med at omlag 100 000 familier, eller 500 000 mennesker i 13 provinser er rammet av skadene. Slam og jordmasser truer med å endre elveleier og legge enda større områder under vann. Fordi Kambodsja nå er midt inne i monsuntiden, er det stor fare for at katastrofen kan øke i omfang, sier utviklingsminister Sydnes.

Vi har på denne bakgrunn besluttet å gi 927 000 kroner til Norges Røde Kors. Dette vil bli kanalisert gjennom Det internasjonale Røde Kors’ hjelpearbeid for flomofrene. Midlene vil blant annet bli brukt til distribusjon av matvarer og klær til ofrene i de mest berørte provinsene, og til tiltak for å minimalisere risikoen for infeksjonssykdommer opplyser utviklingsministeren.