Historisk arkiv

President Yasser Arafat og minister Shimon Peres besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

President Arafat besøker Norge 11. og 12. august. Hovedformålet med besøket er å orientere den norske regjering om forhandlingene på Camp David. Også den israelske minister for regional utvikling, Shimon Peres, vil besøke Norge de samme dager for møter med blant andre utenriksminister Jagland.

Pressemelding

Nr.: 117/00
Dato: 10.08.00

President Yasser Arafat og minister Shimon Peres besøker Norge

President Arafat besøker Norge 11. og 12. august. Hovedformålet med besøket er å orientere den norske regjering om forhandlingene på Camp David.

Også den israelske minister for regional utvikling, Shimon Peres, vil besøke Norge de samme dager for møter med blant andre utenriksminister Jagland.

- Jeg ser fram til å bli orientert om status i fredsprosessen etter toppmøtet på Camp David og vil i samtalene igjen understreke Norges vilje til å bistå partene i de vanskelige sluttstatusforhandlingene, sier utenriksminister Thorbjørn Jagland.

Utenriksminister Jagland vil også diskutere Norges og det internasjonale samfunns bistand til palestinerne. Norge leder den internasjonale giverlands-komiteen for palestinerne (AHLC). Flere land, herunder Norge, har sagt seg villig til å øke bistanden til palestinerne i kjølvannet av en fredsavtale.

Utenriksdepartementet vil komme tilbake med ytterligere informasjon så snart programmet for besøkene er nærmere avklart.

Kontaktperson er pressetalsmann Karsten Klepsvik, tel. 900 55 296 eller 22 24 30 10.