Historisk arkiv

Sikkerhetsrådskandidaturet. Utviklingsminister Sydnes deltagelse i sluttfasen av kampanjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes er torsdag og fredag denne uken i New York for å drive valgkamp for Norges kandidatur til FNs Sikkerhetsråd.

Pressemelding

Nr.: 144
Dato: 25.09.2000

Sikkerhetsrådskandidaturet. Utviklingsminister Sydnes deltagelse i sluttfasen av kampanjen

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes er torsdag og fredag denne uken i New York for å drive valgkamp for Norges kandidatur til FNs Sikkerhetsråd. Det er nå bestemt at valget vil finne sted 10. oktober. Norge konkurrerer med Irland og Italia om to ledige ikke-permanente plasser for Gruppen av vesteuropeiske og andre stater (WEOG).

Utviklingsministeren møter ambassadører fra 16 afrikanske land til en arbeidslunsj torsdag. Statsråden vil der fokusere på videreføring og styrking av norsk FN- og utviklingspolitikk. Fredag møter utviklingsministeren ambassadører fra 16 små utviklingsøystater. Under dette arrangementet vil Statsråden fokusere på miljø- og klima samarbeidet med øystatene og norsk bistand på disse områdene.

Det er videre lagt opp til at utviklingsminister Anne Kristin Sydnes vil møte administrator for FNs Utviklingsprogram (UNDP), Mark Malloch Brown. Oppfølging av UNDPs ministermøte i september, norsk støtte til UNDPs reformprosess og UNDPs planer om å etablere et Governance-senter i Oslo står på dagsorden fra norsk side. Utviklingsministeren vil også føre bilaterale samtaler med representanter fra andre land, bl.a. Nigerias helseminister.