Historisk arkiv

Statssekretær Eide besøker Kosovo 11. - 13. september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 132
Dato: 08.09.2000

Statssekretær Eide besøker Kosovo 11. – 13. september

Statssekretær Espen Barth Eide besøker Kosovo i tiden 11.- 13. september for å ha politiske samtaler med internasjonale representanter og lokale politiske ledere. Foruten besøk til Pristina, vil statssekretæren besøke Mitrovica i nord-Kosovo og Gnjilane i sørøst. Det er berammet møter med blant annet lederen for FN-administrasjonen, UNMIK ved SRSG Kouchner, KFOR-ledelsen ved general Ortuño og med kosovo-albanske og –serbiske representanter. Statssekretæren vil gjennom besøk til Mitrovica og Gnjilane få en oppdatering av situasjonen i de to viktigste spenningsområdene i provinsen.

"Utviklingen i Kosovo gir grunn til bekymring", uttaler statssekretær Espen Barth Eide i Utenriksdepartementet. "Norge er en betydelig bidragsyter til stabilisering i Kosovo, og mitt besøk er ledd i våre bestrebelser på å bygge videre på tidligere erfaringer slik at vår bistand og øvrige innsats kan målrettes på en hensiktsmessig måte", uttaler statssekretæren. "Gjennom mine samtaler i Kosovo vil vi også få et bedre grunnlag for å vurdere de politiske utfordringer som vi vil stå overfor da vi overtar ledelsen av KFOR i april 2001".

Statssekretær Eide kan nås på mobiltelefon 99541972 eller gjennom rådgiver Biering på mobiltelefon 90556421 under besøket.