Historisk arkiv

Stortingsrepresentant Jan H. Johnsen omkommer i drukningsulykke under komitereise til Costa Rica

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 32/00
Dato: 9. april 2000

Stortingsrepresentant Jan H. Johnsen omkommer i drukningsulykke under komitereise til Costa Rica

Under Energi- og miljøkomiteens besøk til Costa Rica, omkom stortingsrepresentant Jan H. Johnsen i en tragisk drukningsulykke mellom kl 1500-1600 (lokaltid) 8. april (norsk tid: mellom kl 23.00-24.00).

Komiteen hadde avsluttet en lunsj med lokale representanter under et besøk til Cahuita Nasjonalpark i Costa Rica, da ulykken inntraff. Etter å ha deponert baggasjen på Hotel Almendros y Coralles, dro representantene Johnsen og Bent Hegna for å bade. De ble begge tatt at strøm og senere skylt i land. Gjenopplivningsforsøk ble igangsatt av lege på stedet, men livet til Johnsen stod ikke til å redde. Bent Hegna ble imidlertid reddet og skal i ettertid selv ha meddelt sin nærmeste familie om at han ikke skal være alvorlig skadet.

Energi- og miljøkomiteen har avlyst resten av det planlagte besøket til Costa Rica (og Venezuela) for å returnere til Norge.

Utenriksminister Jagland, som p.t. er på et besøk i Colombia, uttrykker sin store sorg over det inntrufne og dype medfølelse med Johnsens nærmeste familie, kolleger og øvrige pårørende.

For ytterligere opplysninger bes det tatt kontakt med fungerende pressetalsmann Bjørn M. Berge (tel: 22 24 30 06 / mobil: 91 53 24 96). For nærmere opplysninger om komiteens reise og opphold til Costa Rica, kan også Stortingets direktør Hans Brattestå kontaktes (tel: 22 52 10 47).