Historisk arkiv

Utenriksminister Jagland leder møte i giverlands-gruppen for Palestinerene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 71/00
Dato: 07.06.00

Utenriksminister Jagland leder møte i giverlands-gruppen for Palestinerene

Utenriksminister Jagland leder 8. juni møtet i den internasjonale giverlandskomiteen for palestinerne (The Ad Hoc Liaison Committee - AHLC). Giverlandskomitéen møtes i Lisboa. Forsterket giverinnsats, finansielle reformer og bedret palestinsk administrasjon vil stå i fokus under møtet.

- Jeg ser frem til å diskutere en rekke spørsmål med de andre giverne på møtet. I min åpningstale vil jeg spesielt legge vekt på at sosial fremgang er nødvendig for å støtte opp under fredsprosessen. I dette perspektivet vil jeg oppfordre de andre giverne til forsterket innsats, sier utenriksminister Jagland.

- Også bedre palestinsk administrasjon og innføring av nytt regelverk på det finansielle området vil være sentrale tema på møtet. Det er gledelig at president Arafat har satt i gang arbeidet for økonomiske og institusjonelle reformer. Slike reformer er påkrevet, og møtet i Lisboa vil gi en god anledning til å diskutere de krav Norge og andre givere setter til den palestinske administrasjon på dette området, sier Jagland.

Norge har siden 1993 ledet giverlandskomiteen, som koordinerer den internasjonale bistanden overfor palestinerne. I komitéen møter foruten palestinerne og Israel, giverlandene USA, Canada, Japan, Russland og EU, i tillegg til de regionale partnerne Jordan Saudi Arabia, Egypt og Tunisia.

Under oppholdet i Portugal vil utenriksminister Jagland også møte den portugisiske utenriksminister Jaime Gama som representant for EU-formannskapet.