Historisk arkiv

Utenriksminister Jagland oppfordrer Burmesiske myndigheter til dialog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Thorbjørn Jagland oppfordrer på det sterkeste burmesiske myndigheter til å gå inn i en konstruktiv dialog med National League for Democracy (NLD)

Pressemelding

Nr.: 65/2000
Dato: 26.05.00

Utenriksminister Jagland oppfordrer Burmesiske myndigheter til dialog

- Jeg oppfordrer på det sterkeste burmesiske myndigheter til å gå inn i en konstruktiv dialog med National League for Democracy (NLD) under ledelse av nobelprisvinner Aung San Suu Kyi og de etniske grupperingene, uttaler utenriksminister Thorbjørn Jagland på tiårsdagen til Aung San Suu Kyis valgseier ved parlamentsvalget i 1990. En slik dialog er en forutsetning for en demokratisk utvikling i Burma, sier utenriksministeren.

- Situasjonen i Burma er preget av alvorlige brudd på menneskerettighetene, tvangs-arbeid og undertrykkelse av den demokratiske opposisjonen. Arrestasjoner av NLD-medlemmer i forkant av tiårsdagen, gir ytterligere grunn til bekymring, sier Jagland.

Utenriksministeren understreker at Regjeringen ønsker få styrke kontakten med den burmesiske eksilregjering og andre representanter for demokratibevegelsen. Norske diplomater møtte nylig representanter for den burmesiske opposisjon både i Thailand og USA for bl.a. å drøfte hvordan man best kan støtte opp om en demokratisk utvikling i Burma.