Historisk arkiv

Utenriksminister Jagland til afrikansk utenriksministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Thorbjørn Jagland deltar i dagene 6. til 8. juli som gjest ved utenriksministermøtet i Organisasjonen for afrikansk enhet (OAU) i Togos hovedstad Lomé. Utenriksministeren vil under møtet ha samtaler med en rekke av sine afrikanske kolleger. 05.07.00

Pressemelding

Nr.: 97/00
Dato: 05.07.00

Utenriksminister Jagland til afrikansk utenriksministermøte

Utenriksminister Thorbjørn Jagland deltar i dagene 6. til 8. juli som gjest ved utenriksministermøtet i Organisasjonen for afrikansk enhet (OAU) i Togos hovedstad Lomé. Utenriksministeren vil under møtet ha samtaler med en rekke av sine afrikanske kolleger.

- Vi har allerede bred støtte blant afrikanske land for vårt kandidatur til FNs Sikkerhetsråd ved valget i Generalforsamlingen til høsten. Jeg ser fram til denne anledningen til å drøfte de mange konfliktsituasjoner i Afrika som står på Sikkerhetsrådets dagsorden med afrikanske utenriksministre. Blir Norge valgt inn ønsker vi å sette sterkere fokus i Sikkerhetsrådet på sammenhengene mellom fred og utvikling. Dette er perspektiver som afrikanske ledere også er meget opptatt av.

Styrket samarbeid mellom FN og regionale organisasjoner som OAU når det gjelder konflikthåndtering er en annen viktig problemstilling. – På norsk side har vi gjennom flere år gitt aktiv støtte til OAUs arbeid på dette området. Dette vil også være spørsmål som vil stå sentralt i mine samtaler i Lomé, sier Jagland.