Historisk arkiv

Utenriksminister Thorbjørn Jagland annonserer økt støtte til Øst-Timor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 22/00
Dato: 17. mars 2000

Utenriksminister Thorbjørn Jagland annonserer økt støtte til Øst-Timor

- Norge ønsker å opprettholde et høyt nivå på bistanden til Øst-Timor også i år 2000. Jeg har derfor i dag besluttet at Norge vil bidra med ytterligere 4 mill. kroner til FNs Trust Fund for overgangsadministrasjonen på Øst-Timor, sa utenriksminister Thorbjørn Jagland etter sitt møte i dag med lederne for frigjøringskampen på Øst-Timor, Xanana Gusmao og nobelprisvinner Jose Ramos-Horta.

Utenriksminister Jagland sa videre at han også hadde besluttet å støtte et FN-inititert jordbruksprosjekt til en verdi av 1.6 millioner kroner. Prosjektet vil bidra til innkjøp av kunstgjødsel, som vil gjøre det mulig for øst-timoreserne å komme i gang med risproduksjonen i tide. Dette vil derfor også bidra til sysselsetting.

I tillegg opplyste utenriksministeren at Norge også fortsatt vil støtte opp under driften av det norske Røde Kors-hospitalet og andre tiltak på helsesektoren innen en ramme på inntil 8 mill. kroner.

Norge bidro i 1999 med 53 mill. kroner i humanitær bistand til Øst-Timor i forbindelse med avholdelsen av folkeavstemmingen om Øst-Timors fremtidige status og den alvorlige krisen som oppstod i etterkant av avstemmingen.