Historisk arkiv

Utenriksministeren møter FNs generalsekretær

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 45/00
Dato: 5. mai 2000

Utenriksministeren møter FNs generalsekretær

Utenriksminister Thorbjørn Jagland vil mandag 8. mai møte FNs generalsekretær Kofi Annan til en samtale i FN-hovedkvarteret i New York. Dette vil være Jaglands første møte med Annan etter at han overtok som utenriksminister.

Under samtalen vil utenriksministeren bl.a. drøfte situasjonen på Balkan, Tsjetsjenia, Sierra Leone og Zimbabwe, samt forberedelsene til FNs såkalte Tusenårs-forsamling til høsten. – Jeg vil i samtalen understreke Norges fortsatte sterke engasjement for FN, og vår støtte til Generalsekretærens forslag til FN-reform og FNs arbeid fremover, både når det gjelder fred og konfliktforebygging, utvikling og bekjempelse av fattigdom, sier utenriksminister Jagland.

Konfliktforebygging og utfordringene FN står overfor på dette feltet er også tema for det seminaret som utenriksminister Jagland skal åpne under sitt opphold i New York. Det er det frittstående instituttet International Peace Academy som arrangerer seminaret, som Norge støtter økonomisk. Utenriksministeren vil holde et innlegg ved åpningen av seminaret mandag, sammen med bl.a. FNs visegeneralsekretær Louise Frechette.