Historisk arkiv

Utviklingsminister Sydnes deltar i FN-møte om informasjonsteknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes reiser tirsdag 4. juli til New York for å delta ved åpningen av ministerdelen av Det økonomiske og sosiale råd i FN (ECOSOC) 03.07.2000

Pressemelding

Nr.: 94/00
Dato: 03.07.00

Utviklingsminister Sydnes deltar i FN-møte om informasjonsteknologi

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes reiser tirsdag 4. juli til New York for å delta ved åpningen av ministerdelen av Det økonomiske og sosiale råd i FN (ECOSOC). Temaet for årets høynivåsesjon er informasjonsteknologi. Møtet vil særlig fokusere på den rolle den nye teknologien kan ha for internasjonal handel og utvikling. Samtidig som mulighetene er store, er det klart at de enkelte lands forutsetninger for å nyttiggjøre seg teknologien er svært ulike. Fremdeles mangler f.eks. omkring 80 prosent av verdens befolkning tilgang til grunnleggende telekommunikasjonstjenester, eksempelvis telefon og telefaks. Internett er lite utbredt i Afrika og de få linjene som eksisterer blir i stor grad kontrollert av utenlandske interesser.

I tillegg til en rekke lands ministre deltar også lederne for bl.a. Verdensbanken, Pengefondet, WTO og flere FN-organisasjoner i diskusjonene. Sydnes vil også delta i en rundebordsmøte som skal diskutere informasjonsetikk.

Utviklingsministeren får også anledning til å diskutere det norske kandidaturet til FNs sikkerhetsråd med en rekke lands ministre.

**********