Historisk arkiv

Gjenåpning av ambassaden i Bagdad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er for å kunne foreta en mest mulig selvstendig vurdering av forholdene i Irak i forbindelse med vårt arbeid i Sikkerhetsrådet, at vi ønsker å gjenåpne en diplomatisk representasjon i Bagdad, sier utenriksminister Thorbjørn Jagland.

Pressemelding

Nr.: 014/01
Dato: 26.01.2001

Gjenåpning av ambassaden i Bagdad

- Det er for å kunne foreta en mest mulig selvstendig vurdering av forholdene i Irak i forbindelse med vårt arbeid i Sikkerhetsrådet, at vi ønsker å gjenåpne en diplomatisk representasjon i Bagdad, sier utenriksminister Thorbjørn Jagland. Regjeringen besluttet i dag å be Stortinget om en tilleggsbevilgning som blant annet vil gjøre det mulig å gjenåpne en norsk ambassade i Irak. Utenriksministeren legger i den forbindelse vekt på at en slik gjenetablering av det diplomatiske nærværet vil kunne styrke mulighetene for selvstendige vurderinger av effektiviteten i det humanitære arbeidet i landet.

Det tas sikte på at ambassaden vil bli ledet av en Chargé d’affaires og vil ha ytterligere to utsendte tjenestemenn. Ambassadens viktigste oppgave vil være å rapportere jevnlig om utviklingen i Irak, for å støtte opp om det norske arbeidet i Sikkerhetsrådet og sanksjonskomitéen for Irak.