Historisk arkiv

Norge bidrar med 9 millioner kroner til gjenoppbyggingstiltak i Øst-Timor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

-Regjeringen vil opprettholde sitt engasjement på Øst-Timor og bidra til utviklingen frem mot selvstendighet, sa utviklingsminister Anne Kristin Sydnes da hun søndag 4. mars undertegnet avtalen med Verdensbanken.

Pressemelding

Nr.: 43
Dato: 05.03.2001

Norge bidrar med 9 millioner kroner til gjenoppbyggingstiltak i Øst-Timor

-Regjeringen vil opprettholde sitt engasjement på Øst-Timor og bidra til utviklingen frem mot selvstendighet, sa utviklingsminister Anne Kristin Sydnes da hun søndag 4. mars undertegnet avtalen med Verdensbanken om norsk støtte på 9 millioner kroner til et fond for gjenoppbygging og langsiktig utvikling i Øst-Timor.

Norge har dermed bidratt med totalt 18 millioner kroner til dette fondet.

Norge bidro med henholdsvis 53 og 46 millioner kroner i bistand til Øst-Timor i 1999 og 2000.

- Regjeringen vil opprettholde et tilsvarende høyt nivå på bistanden til Øst-Timor i den kritiske perioden frem mot selvstendighet, uttaler utviklingsminister Sydnes.

Øst-Timor står nå på terskelen til selvstendighet og har behov for forpliktende engasjement fra giverlandene. Norge har dermed valgt å gradvis fase ned den humanitære bistanden til fordel for mer langsiktig støtte til gjenoppbygging og utvikling.

Utviklingsministeren understreker betydningen av samarbeid mellom givere og koordinering av internasjonal bistand. For at den norske bistanden skal få mest mulig effekt, har Norge valgt å konsentrere både den kortsiktige og langsiktige bistanden. Størstedelen av de norske midlene kanaliseres gjennom FN og Verdensbanken.