Historisk arkiv

Norge er vertskap for symposium for de fattigste landene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes er 29. og 30. januar vert for et stort symposium hvor hensikten er å få næringslivet og regjeringer til å samarbeide bedre for å bekjempe fattigdom og bidra til at globaliseringen komme de minst utviklede landene (MUL) til gode.

Pressemelding

Nr.: 015/01
Dato: 26.01.2001

Norge er vertskap for symposium for de fattigste landene

- Utfordringene er enorme hvis vi skal makte å forbedre levestandarden til verdens fattigste, sier utviklingsminister Anne Kristin Sydnes. Hun peker på at globaliseringen og liberaliseringen ikke har ført til vesentlige forbedringer for de fattigste av de fattige.

Utviklingsministeren står 29-30 januar som vert for et stort symposium hvor hensikten er å få næringslivet og regjeringer til å samarbeide bedre for å bekjempe fattigdom og bidra til at globaliseringen komme de minst utviklede landene (MUL) til gode.

Symposiet, som arrangeres på Holmenkollen Park Hotell, har fått navnet "Partnerskap for utvikling" og arrangeres i samarbeid med FNs organisasjon for handel og utvikling (UNCTAD), og vil komme med konkrete innspill til FNs tredje konferanse om de minst utviklede landene i Brussel i mai 2001. Formålet med Oslo-symposiet er å gi representanter for de minst utviklende landenes regjeringer, deres samarbeidspartnere og representanter for privat sektor i både MUL og OECD-land anledning til å drøfte privat sektors rolle for økonomisk vekst, utvikling og fattigdomsbekjempelse. Hovedtemaer er; forutsetninger for investeringer, styrking av lokale bedrifter samt ulike former for finansiering av næringsutvikling i MUL.

Nærmere 140 deltakere er påmeldt, blant dem 10 ministre, flere viseministre, FN-topper og næringslivsledere. Bangladesh, som er talsmann for de 48 MUL-landene, kommer på ministernivå, samt en rekke afrikanske land. UNCTADs generalsekretær Ricupero, generaldirektøren i UNIDO (FNs organisasjon for industriell utvikling), direktøren for den internasjonale handelsorganisasjonen (ITC) samt en av visepresidentene i Verdensbanken, ventes også til Oslo.

Samleside for informasjon om MUL-symposiet (på engelsk)