Historisk arkiv

Norge gir 13 millioner kroner til humanitære tiltak i Irak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 76/01
Dato: 10.05.2001

Norge gir 13 millioner kroner til humanitære tiltak i Irak

Norge gir 13 millioner kroner til humanitære tiltak i Irak gjennom Norges Røde Kors. Støtten går til tiltak innen helse- og rehabilitering, beskyttelse og forebyggende virksomhet. - Programmene er rettet mot Iraks mest sårbare grupper, og søker å dekke områder som ikke dekkes av olje-for-mat programmet, sier statssekretær Raymond Johansen. Støtten går i første rekke til utbedringer av infrastruktur (vann/sanitær) og til helsesektoren (sykehus/primærhelsesentre).

Til sammen gir Norge 74,5 millioner kroner i humanitær bistand gjennom Norges Røde Kors. Utover Irak støttes tiltak i Nord-Korea, DR Kongo, Burundi, Sudan, Somalia og Etiopia. Norge gir også 30 millioner kroner til den Internasjonale Røde Kors Komiteens program for mineofre.

- Røde Kors-systemet gjør en fremragende innsats for mennesker som er rammet av krig og humanitære kriser i store deler av verden. Systemets styrke er lokal forankring gjennom de nasjonale foreningene kombinert med den unike rollen den Internasjonale Røde Kors Komiteen har i kraft av sitt mandat til å beskytte sivilbefolkningen i væpnede konflikter, sier statssekretær Raymond Johansen