Historisk arkiv

Norge gir 20 millioner kroner til flyktninger og internt fordrevne i Sierra Leone

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Støtten som kanaliseres gjennom Flyktningerådet vil bl.a. gå til nødhjelp, rehabilitering av skoler, landsbyutvikling samt drift av en leir for internt fordrevne.

Pressemelding

Nr.: 89/01
Dato: 29.05.2001

Norge gir 20 millioner kroner til flyktninger og internt fordrevne i Sierra Leone

De humanitære behovene for den krigsrammede befolkningen i Vest-Afrika er enorme, og Flyktningerådet gjør en meget god innsats for de nødlidende i Sierra Leone, sier statssekretær Raymond Johansen. I lys av den vanskelige situasjonen for flyktninger og internt fordrevne i Sierra Leone har Norge nylig bidratt med 20 millioner kroner til Flyktningerådets arbeid i landet.

Den langvarige borgerkrigen i Sierra Leone har ført et stort antall mennesker på flukt. Krigen har skapt meget vanskelige humanitære forhold for befolkningen. Til tross for at det den senere tid har vært en viss bedring i sikkerhetssituasjonen, har humanitære organisasjoner fortsatt ikke tilgang til hele landet.

Støtten som kanaliseres gjennom Flyktningerådet vil bl.a. gå til nødhjelp, rehabilitering av skoler, landsbyutvikling samt drift av en leir for internt fordrevne. Det gis også støtte til et spesielt undervisningsopplegg for barn som har gått glipp av skolegang, med spesiell fokus på mishandlete jenter og tidligere barnesoldater. Tiltakene vil bidra til å gi beskyttelse og assistanse til internt fordrevne, støtte opp om freds- og forsoningsprosessen og fremme repatriering og reintegrering av flyktninger og internt fordrevne. Flyktningerådet har tidligere fått støtte til et reintegreringsprosjekt for amputerte/krigsskadde.

Norge har hittil i år bidratt med totalt 70 millioner kroner til humanitært arbeid i Vest-Afrika. Midlene er kanalisert gjennom ulike FN organisasjoner, internasjonale og frivillige organisasjoner.