Historisk arkiv

Norge og Europa på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Da utenriksminister Thorbjørn Jagland tirsdag ettermiddag innledet Stortingets debatt om Europameldingen, ble nettstedet "Møteplass Europa" relansert.

Pressemelding

Nr.: 84/01
Dato: 22.05.2001

Norge og Europa på nett

Regjeringens europamelding lovet bedre, bredere og løpende informasjon om Norges forhold til Europa og EU. Når utenriksminister Thorbjørn Jagland i ettermiddag innleder Stortingets debatt om Europameldingen, relanseres samtidig nettstedet " Møteplass Europa". Fra å være en informasjonsbase om EØS, gir internettsidene nå en mulighet til å holde seg oppdatert om det løpende samarbeidet mellom Norge og Europa, samt å få en bred innføring i EU som den mest sentrale aktøren i dette samarbeidet.

Hovedtemaene er norsk europapolitikk, EØS og EFTA, EUs institusjoner og medlemsland, EUs politikkområder, den kommende utvidelsen av EU og EØS, øvrig europeisk samarbeid og debatten i EU om Europas framtid. Nye temaer vil bli lagt inn etterhvert, og informasjonen vil holdes oppdatert.

– Det nye " Møteplass Europa" gir et godt grunnlag for en bred og saklig debatt om Norges plass i Europa. Målet er å kunne tilby en interaktiv tjeneste hvor folk kan diskutere europaspørsmål, sier utenriksminister Thorbjørn Jagland.