Historisk arkiv

Norge støtter gjenvalg av Kofi Annan som FNs generalsekretær

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge gir Kofi Annan fulle støtte etter kunngjøringen torsdag om at han er rede til å fortsette enda en periode som FNs generalsekretær.

Pressemelding

Nr.: 54/01
Dato: 22.03.2001

Norge støtter gjenvalg av Kofi Annan som FNs generalsekretær

- Norge er svært glad for at Kofi Annan er villig til å fortsette som FNs generalsekretær, og vi gir han vår fulle støtte, sier utenriksminister Thorbjørn Jagland i en kommentar til Kofi Annans kunngjøring tidligere i dag om at han er rede til å fortsette ennå en periode som FNs øverste leder.

- Kofi Annan har ledet FN på en utmerket måte i over fire år, og vi ønsker at han skal fortsette å lede den omstillingsprosess verdensorganisasjonen er midt inne i, sier utenriksministeren. Under Kofi Annans ledelse har FN styrket sin innsats både for økonomisk og sosial utvikling og for internasjonal fred og sikkerhet. Utenriksministeren vil særlig berømme Kofi Annan for hans lyttende og samarbeidsorienterte lederstil og evne til å skape bred enighet om vanskelige internasjonale spørsmål. Også gjennom vårt medlemskap i Sikkerhetsrådet, har vi lært å verdsette Kofi Annans som en fremragende leder, sier utenriksminister Jagland.

FNs generalsekretær velges av Generalforsamlingen etter anbefaling fra Sikkerhetsrådet. Kofi Annan tiltrådte som FNs generalsekretær i 1997 og hans nåværende periode utløper 31. desember 2001. Nytt valg av generalsekretær vil finne sted høsten 2001.