Historisk arkiv

Norsk bistand til Sør-Serbia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norges ambassadør til Jugoslavia, Hans Ola Urstad, markerte tirsdag 3. april starten på den norske bistanden til Sør-Serbia med å overlevere medisinsk utstyr til ordførerne i de tre kommunene Presevo, Bujanovac og Medvedja.

Pressemelding

Nr.: 61/01
Dato: 03.04.2001

Norsk bistand til Sør-Serbia

Norges ambassadør til Jugoslavia, Hans Ola Urstad, markerte tirsdag 3. april starten på den norske bistanden til Sør-Serbia med å overlevere medisinsk utstyr til ordførerne i de tre kommunene Presevo, Bujanovac og Medvedja. Den serbiske visestatsministeren, Nebosja Covic, var til stede ved arrangementet som fant sted i Medvedja.

De medisinske leveransene er en del av støtten på 1 million Euro (ca.8,20 millioner kroner) som Utenriksdepartementet har besluttet å gi til gjennomføringen av fredsplanen for Sør-Serbia. Fredsplanen, utarbeidet av visestatsminister Covic, tar sikte på å bidra til en fredelig utvikling i området gjennom politisk dialog mellom serbere og etniske albanere, samt tiltak for å oppruste økonomiske og sosiale forhold i Sør-Serbia. Det er en forutsetning for den norske bistanden til Sør-Serbia at tiltakene ikke skal være etnisk motivert.

De norskfinansierte tiltakene er et resultat av en dialog med lokale ledere i de tre kommunene, som blant annet har understreket behovet for selv elementært medisinsk utstyr. Betydningen av å raskt sette igang konkrete hjelpetiltak, er også blitt understreket. De norske leveransene er blant de første som når området.

Samtidig pågår planleggingen av større prosjekter som blant annet tar sikte på å skaffe befolkningen bedre vann- og strømforsyning. De første spadestikk tas ventelig om kort tid.