Historisk arkiv

Regjeringen bevilger 7,5 millioner til Norges Røde Kors som sender feltsykehus til India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 17/01
Dato: 26.01.2001

Regjeringen bevilger 7,5 millioner til Norges Røde Kors som sender feltsykehus til India.

Vi har i dag besluttet å bevilge 7,5 millioner kroner til Norges Røde Kors som vil sende et feltsykehus til India, sier utviklingsminister Anne Kristin Sydnes. Et fullt utstyrt feltsykehus samt et team på 12 norske leger, sykepleiere og teknikere vil tirsdag 30. januar reise direkte til de jordskjelvrammede områdene i India. Feltsykehuset vil supplere de overfylte sykehusene i delstaten Gujarat. Indiske myndigheter har uttalt at mobile sykehus er en av de viktigste prioriteringene i hjelpearbeidet, opplyser Sydnes.

Omfanget av jordskjelvet i India er det verste som har rammet regionen på 50 år. Det fryktes nå at så mange som 20 000 mennesker har omkommet. Flere titusener er blitt skadet. Det er massive ødeleggelser på bygninger og annen infrastruktur i området.

Beløpet til Norges Røde Kors dekkes av de 10 millioner kroner regjeringen annonserte man stilte til disposisjon for nødhjelpsarbeidet i forbindelse med jordskjelvet i India på fredag 26. januar. I tillegg gis 2,5 millioner kroner til Kirkens Nødhjelp, som gjennom sin indiske partnerorganisasjon CASA vil dele ut medisiner, skaffe midlertidig husly og mat til spesielt sårbare grupper i slumområdene i Ahmadabad og på landsbygda rundt Bhuj i Gujarat. Dette arbeidet er allerede igangsatt.

Kontaktperson: Informasjonssjef Jon Mørland, 907 70206