Historisk arkiv

Statssekretær Møgedal åpner seminar om bærekraftig utvikling på lokalnivå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

En målsetting med seminaret er å etablere en dialog mellom Verdensbanken, FNs miljøprogram og norske institusjoner og forskere som er opptatt av spørsmål knyttet til miljø og bærekraftig utvikling

Pressemelding

Nr.: 90/01
Dato: 30.05.2001

Statssekretær Møgedal åpner seminar om bærekraftig utvikling på lokalnivå

Statssekretær Sigrun Møgedal vil 31.05.01 kl 13.00 åpne et åpent seminar om bærekraftig utvikling på lokalnivå i Georg Sverdrups Hus, auditorium 2, Blindern, Universitetet i Oslo.

Seminaret er et samarbeid mellom Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo, Verdensbanken, UNEP (FNs miljøprogram) og Utenriksdepartementet. Det vil ta for seg ulike sider ved fattigdom og bærekraftig utvikling på lokalnivå. Verdensbanken vil samtidig presentere sin nye miljøstrategi og arbeidet som er igangsatt med å utarbeide en World Development Report 2002 om bærekraftig utvikling. Representanter fra UNEP vil belyse sammenhengen mellom fattigdom og bærekraftig utvikling fra et FN-perspektiv.

En målsetting med seminaret vil være å få etablert en dialog mellom Verdensbanken, UNEP og norske institusjoner og forskere som er opptatt av spørsmål knyttet til miljø og bærekraftig utvikling.

Departementet har de siste årene etablert et godt samarbeid med avdeling for miljø og sosial bærekraftig utvikling i Verdensbanken. For å støtte Bankens aktiviteter på dette området er det blitt etablert et fond som vektlegger sammenhengen mellom vekst, fattigdom, sosial utvikling og miljø i et langsiktig perspektiv.

Statssekretær Møgedal vil være tilgjengelig for spørsmål fra pressen etter åpningssesjonen ca. kl. 14.15.