Historisk arkiv

Sydnes leder den norske delegasjonen til FNs rasismekonferanse i Durban

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 143/01
Dato: 31.08.2001

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes leder den norske delegasjonen til FNs rasismekonferanse i Durban

Flyktningekrisen utenfor Australias kyst de siste dagene har tvunget utenriksminister Thorbjørn Jagland til å avlyse sin deltagelse under FNs rasismekonferanse i Sør-Afrika.

-Som utenriksminister er det helt preserende for meg å være tilgjengelig til alle døgnets tider for å kunne bidra til at tragedien om bord på Tampa finner en løsning, understreker Jagland.

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes overtar ledelsen av den norske delegasjonen.

FNs generalsekretær Kofi Annan åpnet i dag rasismekonferansen i Durban med en appell til deltagere fra hele verden om å heve seg over individuelle stridigheter og utvikle en plan for å bekjempe fordommer og rasisme. Norge slutter opp om generalsekretærens appell.

- Norge vil fortsette sin aktive innsats for å skape enighet i stridsspørsmålene knyttet til Midtøsten og kolonitidens ugjerninger. Finner ikke disse problemene en løsning, står hele rasismekonferansen i fare. Et sammenbrudd ville være et tilbakeslag både for det internasjonale arbeidet mot rasisme og for situasjonen i Midtøsten, fremholder Sydnes.

Hun understreker at kampen mot rasisme er høyt prioritert av regjeringen, både nasjonalt og internasjonalt. - Verdenssamfunnet har nå en unik mulighet til å samles i kampen mot rasisme og rasediskriminering, sier utviklingsminister Sydnes.