Historisk arkiv

Thorvald Moe utnevnt til til Kommandør av Fortjenstordenen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: F.tj.O/nr. 2/01
Dato: 11.05.2001

Utnevnelse av norsk borger til Kommandør av Fortjenstordenen

HM Kongen har den 23. april 2001 utnevnt Thorvald Moe, visegeneralsekretær ved Organisasjonen for Økonomisk Utvikling og Samarbeid (OECD) til Kommandør av sin Fortjenestorden for hans meget dyktige innsats på en rekke høyst ulike felter, men særlig for hans fremragende innsats som visegeneralsekretær ved OECD.

Ordenen overrekkes ved en høytidelighet av ambassadør Per Ludvig Magnus, Norges faste representant ved OECD, i embetsboligen i Paris, fredag den 11. mai.

Det er særlig grunn til å fremheve Thorvald Moes innsats for å utforme en økonomisk politikk for høy sysselsetting og lav ledighet, samt hans bidrag til å integrere miljøspørsmål i makroøkonomiske analyser og politikk. Dette er målsettinger Thorvald Moe har arbeidet for med stor kraft og faglig engasjement både i Finansdepartementet, i det internasjonale kontaktnettet han har bidratt til å bygge opp og ikke minst i internasjonale samarbeidsfora som OECD, hvor han også har hatt sentrale verv.

Som visegeneralsekretær har Thorvald Moe ansvaret for tunge sektorer i OECD, som arbeidslivsspørsmål, finanssaker og miljøvern. Dette innebærer bl.a. ansvaret for oppfølgningen av organisasjonens sysselsettingsstrategi og det treårige prosjekt for bærekraftig utvikling, begge deler områder hvor Norge har internasjonalt samarbeid som en av sine sentrale strategier. I sitt arbeid har Thorvald Moe kunnet trekke på på erfaringene fra sine mange verv i Norge, blant annet i sysselsettingsutvalget og kommisjonen for "grønne skatter". Det er en utbredt oppfatning at han i sine ulike stillinger har hatt betydelig innflytelse på utviklingen i OECD i retning av å se samvirket mellom økonomisk politikk og blant annet miljøpolitikk.

Thorvald Moe er født i 1939, er gift og har to barn.

Fortjenstordenens Sekretariat
Utenriksdepartementet, Oslo, 11. mai 2001