Historisk arkiv

Utenriksdepartementet tilbyr helsekontroll av sivilt Balkan-personell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet vil, i tråd med det som er foreslått av Forsvarssjefen, legge opp til at sivilt norsk personell som har tjenestegjort på Balkan i oppdrag for Utenriksdepartementet får tilbud om helsekontroll.

Pressemelding

Nr.: 02/01
Dato: 08.01.2001

Utenriksdepartementet tilbyr helsekontroll av sivilt Balkan-personell

Utenriksdepartementet vil, i tråd med det som er foreslått av Forsvarssjefen på bakgrunn av en anbefaling fra Forsvarets Sanitet, legge opp til at sivilt norsk personell som har tjenestegjort på Balkan i oppdrag for Utenriksdepartementet får tilbud om helsekontroll.

Utenriksdepartementet har ikke mottatt konkrete opplysninger som tyder på at sivilt personell som har tjenestegjort på Balkan i den aktuelle perioden har fått sykdomssymptomer som en følge av denne tjenestegjøringen, men ønsker å gi et tilbud om helsekontroll for å redusere den bekymring som forståelig nok gjør seg gjeldende blant dette personellet.

Helsekontrollene vil bli samordnet med de kontroller som vil bli gjennomført av andre offentlige instanser som har hatt personell i området i denne perioden.

Utenriksdepartementet vil ta kontakt med de norske frivillige organisasjonene som har rekruttert personell på oppdrag fra Departementet med sikte på å finne en ordning for helsekontroll også for denne gruppen.