Historisk arkiv

Utenriksminister Jagland til EU-møte om samarbeid i Nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge støtter aktivt EUs arbeid med Den nordlige dimensjon, som er et viktig supplement til innsatsen innen Barents- og Østersjøsamarbeidet, sier utenriksminister Thorbjørn Jagland foran EUs ministerkonferanse mandag 9. april.

Pressemelding

Nr.: 64/01
Dato: 06.04.2001

Utenriksminister Jagland til EU-møte om samarbeid i Nord

Utenriksminister Thorbjørn Jagland deltar mandag 9. april på EUs ministerkonferanse i Luxembourg om Den nordlige dimensjon.

- Norge støtter aktivt EUs arbeid med Den nordlige dimensjon, som er et viktig supplement til innsatsen innen Barents- og Østersjøsamarbeidet, sier utenriksminister Jagland. Han understreker betydningen av økonomisk og sosial utvikling i nord-områdene – og da spesielt i Nordvest-Russland, for å bidra til stabilitet i regionen.

Ministerkonferansen er et ledd i oppfølgingen av Handlingsplanen om Den nordlige dimensjon som ble vedtatt på EUs toppmøte i Feira i fjor sommer. Norge legger i sitt samarbeid med Nordvest-Russland og de baltiske stater særlig vekt på atomsikkerhet, miljø og kampen mot smittsomme sykdommer. Dette er områder som også EU prioriterer.

Ministerkonferansen ledes av det svenske EU formannskapet v/utenriksminister Anna Lindh. Også EUs høyrepresentant Javier Solana og EU-kommissær Chris Patten vil være til stede sammen med representanter fra EU-landene, de baltiske land, Island, Polen og Russland.

Pressekontakt under besøket er Bjørn M. Berge som kan nås på telefon 91 53 24 96.


De norske posisjonspapirene.