Historisk arkiv

Utnevnelse av Iona Brown til Kommandør av Fortjenstordenen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: FtjO/nr 3/01
Dato: 14.05.2001

Forfremmelse av britisk borger, orkesterlederen Iona Brown, kunstnerisk leder av Det Norske Kammerorkester, til Kommandør av Fortjenstordenen

HM Kongen har den 15. mars 2001 forfremmet orkesterlederen Iona BROWN, OBE ( Officer of the Order of the British Empire), til Kommandør av sin Fortjenstorden for hennes enestående innsats for Det Norske Kammerorkester nasjonalt og internasjonalt, samt for norsk musikkliv, særlig dets kommende musikere.

Ordenen vil bli overrakt Iona BROWN ved en privat tilstelning etter hennes avskjedskonsert med Det Norske Kammerorkester den 15. mai av Ordenens kansellist, avdelingsdirektør Øystein BRAATHEN, fra Protokollavdelingen i Utenriksdepartementet.

Iona BROWN har vært kunstnerisk leder for Det Norske Kammerorkester siden 1981 og tok stillingen på anbefaling fra Mstislav ROSTROPOVITSJ. Hun hadde da vært kunstnerisk leder for Academy of St Martin in the Fields i London siden 1976.

Iona BROWN ble i 1991 utnevnt til Ridder av første klasse av Fortjenstordenen for sin innsats for Det Norske Kammerorkester. Hun har fortsatt sin innsats for kunstnerisk utvikling av Det Norske Kammerorkester, en utvikling som har fått internasjonal presse til å konstatere at Iona BROWN har hevet dette ensemblets nivå til å bli et av verdens beste kammerorkestre.

Fortjenstordenens Sekretariat

Utenriksdepartementet, Oslo, 11. mai 2001