Historisk arkiv

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes til FN-konferanse om verdens fattigste land

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

FNs tredje konferanse for de minst utviklede landene (MUL) åpnes i dag av FNs generalsekretær Kofi Annan i Brussel. Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes vil lede sesjonen som skal behandle spørsmålene om godt styresett, fred og sosial stabilitet.

Pressemelding

Nr.: 80/01
Dato: 14.05.2001

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes til FN-konferanse om verdens fattigste land

-Vi må følge opp de forpliktelser vi har påtatt oss i FN og arbeide for tiltak som vil redusere fattigdommen og forbedre hverdagen til menneskene som bor i de fattigste landene. For å få dette til må vi øke bistanden, bedre markedsadgangen, slette gjelden og samarbeide om å fremme godt styresett i landene. Disse virkemidlene henger nøye sammen, understreker utviklingsminister Sydnes. Hun fremholder videre at dette krever tiltak både fra de minst utviklede landenes side og fra det internasjonale samfunnets side.

-MUL-landene selv må fortsette og styrke innsatsen for å bedre de interne rammebetingelsene; å bekjempe aids-epidemien, korrupsjonen og sikre et godt styresett.

Norge vil også lede en av arbeidsgruppene i Brussel som forhandler det nye handlingsprogrammet for MUL for de kommende ti år.

FNs tredje konferanse for de minst utviklede landene (MUL) åpnes i dag av FNs generalsekretær Kofi Annan i Brussel. Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes vil lede sesjonen som skal behandle spørsmålene om godt styresett, fred og sosial stabilitet. Fra norsk side legges det stor vekt på det internasjonale samarbeidet for å bedre de fattigste landenes situasjon.

Mer informasjon kan fåes på www.unctad.org

Kontaktperson: Rolf Willy Hansen, fungerende informasjonssjef, 22 24 39 11