Historisk arkiv

Utviklingsminister Sydnes ønsker FNs senter for demokratibygging velkommen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

FNs utviklingsprogram (UNDP) legger sitt globale senter for governance (godt styresett) til Oslo. Senteret vil ha ansvar for UNDPs arbeid for å fremme godt styresett i organisasjonens 134 programland.

Pressemelding

Nr.: 48/01
Dato: 13.03.2001

Utviklingsminister Sydnes ønsker FNs senter for demokratibygging velkommen

FNs utviklingsprogram (UNDP) legger sitt globale senter for governance (godt styresett) til Oslo. Senteret vil ha ansvar for UNDPs arbeid for å fremme godt styresett i organisasjonens 134 programland. UNDP ønsker å bruke den ekspertise og kunnskap som norske forsknings-miljøer har innen dette området.

- Vi er glade for at FNs utviklingsprogram etablerer sitt senter for godt styresett og demokratibygging til Norge, sier utviklingsminister Anne Kristin Sydnes. Oslo Governance Centre vil spille en viktig rolle i det internasjonale utviklingsarbeidet i årene som kommer.

Utviklingsminister Sydnes undertegnet i dag avtalen om etableringen av senteret sammen med UNDPs leder Mark Malloch Brown. Sydnes sa på en pressekonferanse i Oslo at Norge har vært en av FNs utviklingsprograms viktigste støttespillere siden organisasjonen ble opprettet i 1965. UNDP har en unik stilling i utviklingslandene. Det har tillit og legitimitet både hos programlandene og hos giverlandene.

- Arbeidet med å bekjempe fattigdom og med å fremme demokratisk styresett i utviklingslandene er avgjørende for å sikre bærekraftig utvikling. UNDP har en unik stilling ved å bistå landene med råd og bistand for å gjennomføre demokratiske reformer. Norge vil fortsette å støtte UNDP innen dette arbeidet, sier Sydnes i en kommentar.