Historisk arkiv

Utviklingsminister Sydnes uttrykker bekymring over politiets brutalitet under demonstrasjoner i Tanzania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 18/01
Dato: 29.01.2001

Utviklingsminister Sydnes uttrykker bekymring over politiets brutalitet under demonstrasjoner i Tanzania

Utviklingsminister Anne Kristin Sydnes har idag overfor Tanzanias finansminister Basil Pesambili Mramba uttrykt dyp bekymring overfor landets myndigheters restriktive holdning i forhold til opposisjonen og den brutalitet som politiet i Tanzania i helgen har vist overfor demonstranter. Finansministeren deltar i et to dagers symposium for de minst utviklede land (MUL) på Holmenkollen Park hotell.

Det er meldt om flere drepte og skadede i forbindelse med landsomfattende demonstrasjoner som var tillyst i Tanzania på lørdag. Det er opposisjonspartiet CUF, som særlig er virksom på Zanzibar, som har demonstret overfor myndighetenes politikk.

I samtalen med den tanzanianske finansminister Mramba understreket utviklingsministeren den vekt vi i vårt samarbeid legger på godt styresett, demokrati og menneskerettigheter, og pekte på at Tanzanias egen grunnlov tillater fri meningsytring med anledning til demonstrasjoner. Fra norsk side vil vi følge utviklingen nøye, og bl.a. drøfte saken med myndighetene i Dar es Salaam i den gjennomgangen av utviklingssamarbeidet som er planlagt i vår.