Historisk arkiv

Brit Denstad ny departementsråd i administrasjonsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Administrasjonsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Administrasjonsdepartementet


Nr. 34/95

Dato: 15.12.95

Brit Denstad ny departementsråd i administrasjonsdepartementet

Brit Denstad ble i statsråd i dag utnevnt til ny departementsråd i Administrasjonsdepartementet etter Knut Grøholt. Brit Denstad er 59 år og kommer fra stillingen som forsknings-og utviklingsdirektør ved Høgskolen i Oslo.

Brit Denstad tok magistergraden i sosiologi ved Universitetet i Oslo i 1967, og ble Dr. philos. ved samme universitet i 1975. I tillegg ble hun i 1962 sosialskolekandidat fra Norges kommunal- og sosialskole.

Brit Denstad har bred yrkeserfaring innen samfunnsforskning og offentlig forvaltning. Hun var ansatt i Sosialdepartementet som henholdsvis byråsjef og underdirektør fra 1972 til 1981, direktør ved Institutt for sosialforskning (INAS) fra 1981 til 1987 og administrerende direktør i Norges råd for anvendt samfunnsforskning (NORAS) fra 1987 til 1993. I perioden 1993-95 var hun områdedirektør i Norges Forskningsråd. Fra begynnelsen av 1995 har Brit Denstad vært ansatt som FOU-direktør ved Høgskolen i Oslo.

Brit Denstad har hatt og innehar en lang rekke verv, senest som leder for Sosial- og helsedepartementets rådgivende utvalg for behandling i utlandet og som nestleder i styret for Arbeidsforskningsinstituttet. Hun har også vært assisterende riksmeklingsmann i flere perioder.

Stillingen som departementsråd er den høyeste administrative stilling i departementet. Administrasjonsdepartementet ble opprettet 01.01.93 ved en omorganisering av departementene. Departementet har fem avdelinger med en total ramme på 154 stillinger. Underordnet AD er fylkesmannsembetene, Konkurransetilsynet, Statens forvaltningstjeneste, Statens informasjonstjeneste, Statens pensjonskasse, Statsbygg og Statskonsult.


Lagt inn 15 desember 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen