Historisk arkiv

Ny statlig informasjonskanal, 01.08.95

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Administrasjonsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Administrasjonsdepartementet


Nr. 23/95

Dato: 01.08.95

ODIN - Ny statlig informasjonskanal

Fra og med 1. august 1995 er den norske statsforvaltning tilgjengelig på Internett. På en pressekonferanse i Regjeringskvartalet 1. august presenterte statsråd Nils Totland ODIN, Offentlig Dokumentasjon og Informasjon i Norge. Publikasjonen inneholder blant annet nytt fra statsråd, taler fra statsråder og annen politisk ledelse, pressemeldinger, offentlige utredninger og andre offentlige publikasjoner.

Totland sa at ODIN vil bedre dialogen mellom den statlige forvaltning og brukerne. - ODIN representerer et nytt, viktig skritt i arbeidet med å gjøre statlig forvaltning åpen og tilgjengelig, sa han. Totland understreket at det er lagt vekt på å formidle informasjon av allmen interesse, men han påpekte også at ODIN skaper nye problemstillinger. Spørsmål som kan dukke opp i kjølvannet av ODIN-lanseringen kan blant annet dreie seg om opphavsrett, sikkerhet og vederlag.

Også statsminister Gro Harlem Brundtland deltok på lanseringen av ODIN, men da i elektronisk utgave på en tidligere innspilt video. Hennes hilsen til brukere av Internett kan spilles av via ODIN i både lyd- og video-format, i tillegg til at hilsenen ligger lagret som en av statsministerens mange taler på ODIN.

Administrasjonsdepartementet er ansvarlig departement for ODIN. Basen ajourføres daglig og distribueres ved hjelp av World Wide Web (WWW) gjennom Internett.

Se også linkdoc034005-090028#doctale.

Kontaktpersoner: Informasjonssjef Leiv Ellingsen, AD, telefon 22 34 46 09,
informasjonssjef Kjell Brataas, Statens forvaltningstjeneste, telefon 22 34 96 13,
eller førstekonsulent Jan Bruusgaard, Statens forvaltningstjeneste, telefon 22 34 98 35.

Lagt inn 1 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen