Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - Staten skal spare penger på mer effektive innkjøp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Administrasjonsdepartementet

linkdoc#doc

P R E S S E M E L D I N G
Administrasjonsdepartementet


Nr. 26/95

Dato: 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996

Staten skal spare penger på mer effektive innkjøp

Blant Administrasjonsdepartementets satsingsområder i statsbudsjettet er et tre-årig program for statlige innkjøp som skal vare ut 1996. Gjennom forskjellige tiltak tar programmet sikte på å gjøre staten til en mer profesjonell kjøper av varer og tjenester.

Innkjøpsprogrammet har allerede vist at det er mulig å spare store summer på bevisst satsing på mer profesjonell innkjøpsvirksomhet, sier administrasjonsminister Nils Totland. Som eksempel viser han til at allerede i 1994, da programmet ble satt i verk, klarte en gjennom ett enkelt prosjekt å spare 30 mill. kroner i offentlige utgifter. Det gjaldt Rikstrygdeverkets bilinnkjØp til funksjonshemmede.

I 1996 vil det bli satset ytterligere midler og innsats på dette effektiviseringsprogrammet, som vil ha langsiktige virkninger.

Det er ikke bare staten og skattebetalerne som kan spare penger på programmet for statlige innkjøp.også norsk næringsliv vil dra fordeler av programmet gjennom økt mulighet til å konkurrere om statlige oppdrag, sier Totland. Han understreker at næringslivet på lengre sikt også vil dra fordeler av de krav til effektivisering og omstilling som en mer profesjonell og effektiv innkjøpspolitikk fra statens side medfører.


Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen