Historisk arkiv

Totland fornøyd med prisutviklingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Administrasjonsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Administrasjonsdepartementet


Nr. 26/95

Dato: 11.08.95

Totland fornøyd med prisutviklingen

Administrasjonsminister Nils Totland er tilfreds med en prisstigning på 2,2 prosent det siste året, og en prisnedgang på 0,2 prosent fra juli til august. Totland påpeker at prisutviklingen så langt ligger under den prisstigningstakten som er lagt til grunn i nasjonalbudsjettet, men at det året sett under ett er grunn til å regne med en prisutvikling på linje med regjeringens anslag.

Regjeringens prognose i nasjonalbudsjettet var en økning i konsumprisindeksen på 2,5 prosent fra 1994 til 1995. Den samme prognosen er lagt til grunn av Konkurransetilsynet og det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene.

Totland mener det er for tidlig å si om den lavere prisstigningstakten blir varig. Han sier at hovedsaken fra Regjeringens synspunkt er at prisutviklingen holder seg innenfor de forutsetningene som er lagt til grunn i årets budsjett. Aministrasjonsministeren understreker at prisstigningstakten i Norge er på linje med våre handelspartnere.

Prisnedgangen fra juli til august skyldes i hovedsak en nedgang i priser på matvarer, klær og skotøy. Det siste skyldes i stor grad sesongsalg.


Lagt inn 11 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen