Historisk arkiv

Statens regionale informasjonsnett (SRI) åpnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Administrasjonsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Administrasjonsdepartementet


Nr. 9/96

Dato: 01.03.96

Helhetlig IT-pakke til statlig regional forvaltning:

Statens regionale informasjonsnett (SRI) åpnet

Statsråd Nils Totland åpnet i dag Statens regionale informasjonsnett (SRI). Med SRI knyttes den regionale statsforvaltning mer sammen med departementene og direktoratene sentralt.

- SRI er en helhetlig pakke med infrastukturtiltak på IT-området, sa statsråd Nils Totland ved åpningen.

Statens regionale informasjonsnett innebærer at etatene kan holde seg løpende oppdatert og utveksle informasjon på en helt ny måte. I stedet for at hver etat og sektor etablerer sine egne datanett med tilhørende tjenester, kan samarbeid gjennom SRI gi både bedre tilbud og innsparing av resursser. Deltakerne vil ha tilgang til en rekke databaser som Offentlig dokumentasjon og informasjon i Norge (ODIN) og datakilder hos Statistisk sentralbyrå og Lovdata.

Fem departementer samarbeider om SRI. Administrasjonsdepartementet har finansiert det vesentligste av etablerings- og driftskostnadene for SRI i 1995 og ut 1996. I løpet av 1995 brukte departementet vel 8 millioner kroner på SRI, og vil bruke omtrent det samme beløpet i 1996. Statens forvaltningstjeneste har det operative ansvaret for SRI. Fem departementer samarbeider om SRI.

Alle nyhetsbrev og annen informasjon om SRI er tilgjengelig i ODIN på Internett, der adressen er linkdoc034005-990124#dochttp://odin.dep.no/ad/sri/


Lagt inn 1 mars 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen