Historisk arkiv

Grunnlaget for feil-leveranserapporten vedlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Landbruksdepartementet

Vedlegg 1:

Grunnlaget for feil-leveranserapporten

1. Hovednummer er brukt som identifikasjonsnøkkel i rapporten. Hovednummeret består av kommune-, gårds-, bruks- og festenummer.

2. Til hvert bruk er det knyttet en produsent som er den person som har levert flest antall slakt fra vedkommende bruk. (Det behøver derfor ikke i alle tilfeller være eier/leier som er oppført.) Fødselsnummeret til disse produsentene er angitt i rapporten.

3. Neste kolonne, «Prod.kode», viser hvilke(t) dyreslag som er oppført i rapporten og angir hvilken kode som nyttes for de aktuelle dyreslag i søknad om produksjonstillegg.

4. Kolonnen «Levert slakt» angir summen av leveransene i 1994 pr. dyreslag fra driftsenheten, selv om leveransene eventuelt er fordelt på flere leverandører. Summen er angitt både i antall dyr og omregnet til slaktegrisenheter. Tallmaterialet er hentet fra Leveranseregisteret for slakt.

5. Kolonnen «Husdyrkonsesjon» angir registrert konsesjon pr. 31.12.94 i antall dyr og slaktegrisenheter. For driftsenheter uten konsesjon innvilget etter søknad er dyretallet angitt med 0. Grense for konsesjonsfri drift blir i disse tilfellene lagt til grunn ved beregningene. Grensene er 38 avlspurker, 700 slaktegriser, 2.300 verpehøner, 42.000 slaktekyllinger, 8.000 kalkuner eller 700 slaktegriser + 10 avlspurker for produsenter uten fjørfe.

6. Kolonnen «Feil-produksjon» angir overskridelsen av tillatt dyretall. I kombinert svineproduksjon er det tillatt å flekse mellom slaktegriser og avlspurker, men ikke ut over grense for konsesjonsfri drift.

7. Siste kolonne, «Prod-tillegg», angir omsøkt dyretall i søknad om produksjonstillegg. For slaktegriser, slaktekyllinger og kalkuner er summen av omsøkt dyretall i søknad om produksjonstillegg pr. 31.07.94 og 31.12.94 oppgitt. Denne kolonnen er kun et sammenligningsgrunnlag, og inngår ikke i beregningen av overskridelsen av tillatt dyretall.