Historisk arkiv

1700 fagfolk på skolebenken: Stor interesse for foreldreveiledning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Barne- og familiedepartementet


30. august 1995

1.700 fagfolk på skolebenken:

Stor interesse for foreldreveiledning

Over 1.700 kommunalt ansatte fra skole-, helse- og sosialsektoren i hele landet vil i løpet av september delta på regionale samlinger med tema foreldreveiledning. Samlingene vil blant annet ta utgangspunkt i en landsomfattende spørreundersøkelse om hva foreldre selv sier de trenger veiledning i.

Foreldreveiledning er et nytt samarbeidstiltak mellom tre ulike departement. Interessen for kurset er stor.
- Målsettingen med foreldreveiledningen er å sette i gang tiltak som kan støtte foreldrene i deres arbeid som oppdragere og omsorgspersoner for egne barn. Kunnskap fagfolk har om hva barn trenger for å få en god oppvekst, skal deles med foreldrene. Hensikten er altså ikke at offentlige etater skal overta oppgaver som naturlig ligger i familien, sier barne- og familieminister Grete Berget.

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet og Sosial- og helsedepartementet samarbeider med Barne- og familiedepartementet om foreldreveiledningen. Enkelte steder i landet har interessen fra fagfolk for programmet vært så stor at deltakelse i konferanser om temaet har måttet begrenses.
Konferansene tar opp spørsmål om oppdragelse av barn, presentasjon av en stor spørreundersøkelse om hva foreldre selv ønsker hjelp til i oppdragelsen av barna og praktiske tips på hvordan foreldres ønsker og behov for råd og veiledning kan imøtekommes.
Etter at fagfolk har fått opplæring og kunnskap spesielt om hva foreldre mener er viktig å kunne for å gi barna sine en god oppvekst, vil det bli satt i gang tilbud lokalt i landets kommuner.
Departementene holder også på å lage skriftlig materiell og videoer som tar opp vanlige, dagligdagse tema som gjelder oppdragelse. Både brosjyrer og video skal brukes av foreldre og fagfolk lokalt.


Lagt inn 31 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen