Historisk arkiv

Grete Berget i Japan: Innleder om likestilling og familiepolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Barne- og familiedepartementet


6. oktober 1995

Grete Berget i Japan:

Innleder om likestilling og familiepolitikk

Det er stor interesse i Japan for norsk familie- og likestillingspolitikk. Dette viser oppslutningen om symposiet der Grete Berget er hovedinnleder. Temaet for symposiet er fremtidens familiepolitikk i Japan.

-Det er en stor ære å bli invitert hit for å innlede om norsk familie- og likestillingspolitikk, sier statsråden. Spesielt fordi Japan er inne i en periode hvor familiemønsteret er under debatt, blant annet på grunn av lave fødselstall og fordi andelen eldre i befolkningen øker. Det er også en sterk opplevelse for meg å komme til Kobe, som nylig ble rammet av en jordskjelvkatastrofe som kostet 5 000 mennesker livet og la store deler av byen i grus.

Symposiet er en oppfølging av FNs familieår. I tillegg til å sette søkelyset på fremtidens familiepolitikk i Japan, skal arrangementet også knyttes direkte til de spesielle utfordringene som familiene i Kobe-området står overfor etter det store jordskjelvet.

Under resten av besøket i Japan, som varer til tirsdag 10. oktober, skal statsråd Grete Berget ha politiske samtaler om familie- og likestillingspolitikk, og møte kvinnelige parlamentarikere.

Den norske ambassaden i Japan har stor pågang og etterspørsel om norsk familie- og likestillingspolitikk, og en del av programmet for reisen er utformet etter initiativ fra ambassaden.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Med hilsen
Informasjonssekretariatet - BFD
Lagt inn 6 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen