Historisk arkiv

Bedre merking av fottøy

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Barne- og familiedepartementet


3. januar 1996

Bedre merking av fottøy

Fra kommende høst skal forbrukerne få flere og bedre opplysninger når de kjøper sko. Ikke bare fottøyets overdel, men også fôr, innersåle og yttersåle skal merkes med opplysninger om materialene som er benyttet.

Barne- og familiedepartementet har nå fastsatt nye forskrifter for merking av fottøy fra 23. september i år. Forskriftene er i tråd med EUs regler om merking av fottøy, som gjennom EØS-avtalen vil sikre enhetlig merking i hele EØS-området.

- Den utvidede merkingen vil gi forbrukerne bedre og mer utførlig informasjon om produktene, påpeker forbrukerminister Grete Berget.

Merkingen skal gi entydige opplysninger om materialer og sammensetning av fottøyet. Dette skal skje enten ved bestemte symboler (piktogrammer), eller ved teksting på norsk, svensk, dansk, tysk eller engelsk. Piktogrammer skal være lett synlige.

Også etter at de nye forskriftene er innført vil det være fottøy i handelen som ikke oppfyller de utvidede kravene til merking. Forhandlerne kan selge fra lager fottøy som er innkjøpt før 23. mars i år og merket etter de gamle forskriftene helt fram fram til 23. september 1997.


For mer informasjon, kontakt Informasjonssekretariatet - BFD


Lagt inn 9 januar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen