Historisk arkiv

En million til kvinneorganisasjoner og likestilling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet


Pressemelding
Barne- og familiedepartementet


21. juni 1996

En million til kvinneorganisasjoner og likestilling

I 1996 gir Barne- og familiedepartementet tilsagn om 400 000 kroner til norske kvinneorganisasjoners internasjonale arbeid og 530 000 kroner til likestillingspolitisk opplysningsarbeid. Tilsammen får 64 tiltak støtte.

- Et vidt spekter av organisasjoner skal dele totalpotten på omlag en million kroner. Pengene skal brukes til å fremme likestilling både i og utenfor Norge. Dessuten støtter vi flere enkeltprosjekter som blant annet medvirker til bedre helsearbeid og styrket politisk samarbeid over landegrensene, sier likestillingsminister Grete Berget.

De fleste av organisasjonene er landsdekkende.

Sammenlagt søkte 29 norske kvinneorganisasjoner om støtte til 45 tiltak innen inter-nasjonalt arbeid. Barne- og familiedepartementet gir tilsagn om 400 000 kroner til 28 av tiltakene. Blant de prioriterte tiltakene er temaer som "Fadderarbeid", "Barneporno" og "Vold og seksuell trakassering mot kvinner i arbeidslivet".

I alt søkte 45 organisasjoner, offentlige instanser og privatpersoner om tilskudd til 60 tiltak innen likestillingspolitisk opplysningsarbeid. Departementet har prioritert 36 tiltak og gitt tilsagn om 530 000 kroner. Blant de prioriterte temaene er "Menn og seksualisert vold", "Lederutvikling for kvinner i kirken", "Kjønnslemlesting" og "Kvinner og datateknologi".


Lagt inn 21 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen