Historisk arkiv

Forsvaret støtter norsk industri

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Forsvarsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Forsvarsdepartementet

Nr. 088/95
Dato: 01.11.95

Forsvaret støtter norsk industri

Alcatel Norway AS er valgt som leverandør til avslutningsarbeidene på Forsvarets digitale nett. Kontrakten vil være på ca NOK 95 mill. Forsvarsdepartementet har også godkjent at Alcatel Telecom AS får kontrakt på å utvikle et nytt sambandskontrollsystem for Luftforsvaret. Denne vil lyde på NOK 90 mill.

Arbeidet med Forsvarets digitale nett i sluttfasen

Forsvaret har den 26. oktober godkjent at Forsvarets tele- og datatjeneste inngår en kontrakt med Alcatel Telecom Norway AS om avslutningsarbeidene på Forsvarets digitale nett (FDN). Kontrakten omfatter en rekke programtilpasninger samt levering og implementering av diverse utstyr i forbindelse med Forsvarets landsdekkende sambandsnett.

Det er av stor betydning for Forsvaret at avslutningsarbeidene på FDN gjennomføres slik at nettet kan utnyttes fullt ut. I alt 3 000 nye abonnenter skal tilknyttes det digitale nettet i løpet av neste år, og innen januar 1997 skal nettet ha i alt 41 000 abonnenter.

Forsvarets tele- og datatjeneste har forhandlet fram kontrakten som har et omfang på ca NOK 95 mill. Arbeidet skal gjennomføres i perioden 1996-98.

Alcatel Telecom Norway er blant annet valgt fordi bedriften er eneleverandør av denne type arbeid og utstyr i Norge, og har stor kompetanse på feltet.

Nytt sambandssystem til Luftforsvaret

Forsvarsdepartementet har den 26. oktober godkjent at Forsvaret inngår kontrakt med Alcatel Telecom Norway AS (ATN) om å utvikle et nytt sikkert sambandskontrollsystem til Luftforsvarets operasjonsrom. Utviklingen av dette nye systemet er en del av et større prosjekt for å modernisere Luftforsvarets kontroll- og varslingsstasjoner.

Luftforsvarets forsyningskommando har forhandlet fram kontrakten som vil ha et omfang på ca NOK 90 mill. Kontrakten inneholder også en opsjon på prøveinstallasjon og opplæring av det sambandssystem som skal utvikles. Utviklingsarbeidene starter allerede i år, og kontrakten vil være fullført innen 1999.

Alcatel Telecom Norway er valgt som leverandør på grunn av sin kompetansen innen militære sambandssystemer, og fordi bedriften tilfredsstiller de strenge sikkerhetskrav som Forsvaret har til slikt utstyr.

Lagt inn 1 november 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen