Historisk arkiv

Erlend dirigent på landskonferansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Forsvarsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Forsvarsdepartementet

Landskonferansen for tillitsvalgte i Forsvaret 1996

Pressemelding Nr 2/96 av 03.06.1996

Erlend dirigent på landskonferansen

Horten: Mandag ble den årlige Landskonferansen for tillitsvalgte i Forsvaret innledet i Horten. Vernepliktig Erlend Moen fra Trondheim er dirigent på konferansen, der delegatene representerer ca 22.000 soldater i det norske forsvar.

Av Svein Graff

- Jeg er forberedt på en travel uke, men gleder meg. Det er ikke første gang jeg er dirigent i store forsamlinger, sier 19-åringen fra Trondheim.

Om lag 125 vernepliktige og befal er delegater ved årets Landskonferanse. Over 200 saker vedrørende soldatenes økonomiske og sosiale kår, sstatusheving av verneplikten, tjenestenes innhold og velferds- og fritidstilbud skal behandles i løpet av uka.

Siden 7. Klasse har Erlend Moen vært aktiv i ungdomspolitikken gjennom AUF. Moen har vært leder i AUF Byåsen, og det siste året har han sittet i fylkesstyret i AUF, Sør-Trøndelag.

- Jeg begynner etterhvert å få brukbar ledererfaring. To ganger har jeg vært dirigent for Landssytret i AUF med over 400 delegater. Det er imidlertid annerledes å være ordstyrer i et forum som dette. Tonen er mye mer formell. Det er ikke som i Stortinget og i andre politiske møter der folk kommer og går, forklarer ungdomspolitikeren fra Trondheim.

- Hvilke utfordringer innebærer dirigentjobben?

- Mange av delegatene er erfaringsvis svært taletrengte, og jeg må sørge for at de ikke snakker utover taletiden de har fått. Dessuten gjelder det å skille replikk og innlegg, og det gjelder å taste inn rett delegatnummer.

Til daglig tjenestegjør han som sesjonsassistent ved Persaunet leir utenfor Trondheim. Når han dimitterer, ønsker han å fortsette å være aktiv i ungdomspolitikken.


Lagt inn 6 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen