Historisk arkiv

Landskonferansen for tillitsvalgte i Forsvaret 1996 - Kvinneandelen i Forsvaret må styrkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Forsvarsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Forsvarsdepartementet

LANDSKONFERANSEN FOR TILLITSVALGTE I FORSVARET 1996

Pressemelding nr 5/96 av 05.06.1996

- Kvinneandelen i Forsvaret må styrkes

HORTEN: - Det bør jobbes mer aktivt med rekrutteringen av kvinner til Forsvaret. Jeg er glad for at Forsvaret har satt saken på dagsorden ved å vedta en handlingsplan som skal styrke kvinneandelen.

Svein Graff

Det sier utskrevet menig og tillitsvalgte Bente Sjo. Hun er landets eneste kvinnelige tillitsvalgte bland de menige i Forsvaret, og deltar denne uka på Landskonferansen i Horten sammen med vel 120 andre delegater.

  • Det er vedtatt en handlingsplan for rekruttering av kvinner til Forsvaret. Hovedmålet for planen er at den totale andelen kvinnelig befal og vervede skal økes til 7 prosent innen år 2005. Samtidig er det et mål å intensivere arbeidet med rekrutteringen av kvinner til militær førstegangstjeneste, forteller Bente Sjo.l
  • Økt satsing på inntak av kvinner i Forsvaret kan være med på å bedre miljøet. Vi går inn frivillig og har derfor en annen innstilling enn guttene, sier Sjo.

Statssekretær Inger Hovengen i Forsvarsdepartementet sa i sin åpningsstale under årets Landskonferanse at synliggjøringen av Forsvaret skal styrkes, spesielt i massemedia og skoler og med kvinner som spesiell målgruppe. Hovengen lovet at Forsvaret skal utarbeide rekrutterings- og informasjonsmateriell spesielt beregnet på kvinner som målgruppe.


Lagt inn 6 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen